Monday 25 July 2011

Åker (nr 99)

Den här ser jag, skulle mått bra av att beskäras ytterligare i nederkant där jag bara tagit bort bilrutan jag vilade kameran mot en kväll i byn Pelagicevo i Bosnien.

Frukt (nr 98)

Någon har gjutit betongbänkar intill en hårt trafikerad väg. Här kan man sitta och andas bilavgaser och vila från balansgångspromenaden på smala trottoarer (just här är den rätt bred) medan man bombarderas av fallande frukter från ett stort aprikosträd.

Svartvitt (nr 97)

Underbara turkiska oliver.

Bortkastad (nr 96)

Grannen ovanför den här grannen slängde ut en pizzakartong på sin balkong - om det kan man skriva en sång, någon gång - men så blåste det lite och skräpet blåste ner till en pelargontant med rosa gosetofflor. Nidingsdåd är vad det är! Allt välstädat puttinutt är bortkastat när man har grannar som dumpar bortkastat skräp på balkongen. Ack.

Flaggor (nr 95)

Nej, nej, nej, inte måste det blåsa när man fotar flaggor! De här är lika spikraka i alla väder, mer som skyltar än flaggor. Det är hit man går för att betala räkningar för el, sopor och vatten. Rektangulära räkningar. Den som känner för't kan ge sig till att räkna räta vinklar på den här bilden. Feng shui har inte hittat hit än.;)

Mys (nr 94)

Så här mitt i sommaren i ett land där mysbelysningen inte finns och tända ljus för att det bara är trevligt reserverats för restauranger, en hel rad barngjorda ljuslyktor i fönstret.

Eget tema: Vid vägkanten (nr 93)

Bra tema, ellerhur? Men nu stirrar ni på bilden och förväntar er att ni ska hitta något särdeles intressant som jag ville visa. Det ska ni inte göra. Jag bara tänkte mig att kanske det kan bli ett tema för nästa års utmaning? Vem vet? Lite luras jag ändå, för bakom mig vid den här vägkanten  fanns en livs levande vattenmelonförsäljare som var mycket rund under fötterna. Minns inte varför jag inte tog med honom. Kanske för att det gjorde mig ledsen att se att någon druckit sig full på en helt vanlig eftermiddag.