Tuesday 21 June 2011

Ur fokus (nr 92)

Ett försök att fota byggnadsarbetare blev till ganska snygga tallbarr.

Syskonkärlek (nr 91)

En syster att hålla i känns bra när man är på folkdansfestival och inte riktigt vet vad som ska hända härnäst.

Stilleben (nr 90)

En hemlig vän insisterade på att det skulle vara ett stenstilleben. Det hjälpte inte att jag talade om frukt eller ihjälskjutna harar i en korg, STEN, sa han och jag älskar sten så jag ställer upp.

Öl (nr 89)

En gång om året delar min man och jag på en kall Karlovacko, ungefär så mycket alkohol tål vi :)

Måndag (nr 88)

En måndag i gissningsvis februari eller mars. Svärfars hemgjorda surkål skulle bli gryta tillsammans med rökt fläskt. En sölig historia. Till höger en surkålsfantast.

Made in China (nr 87)

Kinabutik. Där kan man köpa kinesiska ingredienser som vårbambu och glasnudlar och kanske rökelse och siden. Ja, i en svensk kinabutik. Bosniska kinabutiker säljer billiga kläder och leksaker importerade från Kina. Jag går inte in där om jag kan hitta vad jag behöver någon annanstans nyss kunde jag inte det. Det var då barnen hittade studsbollar med kringflytande glitter, Kitty, Spindelmannen och en vilsekommen fisk som snart tappade stjärtfennan.

Jordgubbar (nr 86)

Vi har ett jordgubbsland som briserar i fruktbärande i slutet av maj varje år. Gubbarna mognar fort och blir mjuka och ligger och mosar varandra när man lägger dem i en skål. Så i år körde jag dem i mixer och blandade med sockerlag (lika delar vatten och socker som fått koka upp) och fryste in små isglassar. Succe!

Kommunikation (nr 85)

Inspirerad av Anneli. Bosnien anropar jorden, hallååååå? Bosnier hade länge visumtvång till höger och vänster. Det är inte nyttigt att stängas in, men tv:n är en sorts ventil som gör ens lilla värld en aning större. Det kan göra gott, men det kan också ställa till elände.

Kalas (nr 84)

Trappuppgången fylls med barn som skyndar till kalas högre upp i huset.

God morgon (nr 83)

Junifrukost på sommarlovet.

Före-efter (nr 82)

Vi har köpt en begagnad symaskin och här står dess fodral nyskurat i badkaret, likadant efter tvätten som före.

Gammeldans (nr 81)

En dansande ring med damer på en parkering utanför ett shoppingcenter i Bosnien. Vilka är de? Vart är de på väg? Det vet jag inte. Men de dansar balkansk gammeldans.

Arbetsfordon (nr 80)

En lördagmorgon, oväsen och dramatik. De sågar ner björkarna utanför huset! Men lindarna står kvar och blommar.

Saturday 18 June 2011

Alltså jag vet!

Det här är ju inget foto. De kommer. Jag är inte död eller invalidiserad eller ens traumatiserad. Rejält upptagen bara, men nu går det strax över och jag ska kika på andras 365-bloggar och se vad som har hänt där och ladda upp osv osv.